Zima je pravo vrijeme da navratite u Konobu Jadruhi! Kušat ćete najbolje domaće istarske kobasice!

U Konobi Jadruhi prave domaće kobasice

Domaće istarske kobasice rade mnoga domaćinstva u Istri, ali koju tajnu u pripremi kriju u Konobi Jadruhi, zasigurno nećete doznati, ali ćete kušati najbolje od najboljih istarskih kobasica.

Napraviti pravu domaću istarsku kobasicu i s njom pobijediti dva puta, 2014. i 2015. i dobili titulu šampionskih kobasica na međunarodnom sajmu "S klobasicom u Europu" u  Sv. Petru u šumi, mogu samo vrhunski majstori. To je sajam koji se svake godine održava i okuplja oko stotinjak proizvođača kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske, Slovenije, Italije...

 

U Konobi Jadruhi već tradicionalno sami rade i poslužuju domaće istarske kobasice vrhunske kvalitete i neponovljivog okusa. Rade ih isključivo chef Marko s tatom Dariom. Pripremaju se od biranih komada zrelog svinjskog mesa od domaće prasice, začinjenog smjesom od soli, papra i vina u kojem je prokuhano nekoliko glavica češnjaka, list lovora i grančica ružmarina. Ta tekućina se procijedi, prelije preko mesa, dobro promiješa a potom se njome nadijevaju kobasice.

 

Kobasice se rade isključivo bez aditiva, suše se desetak dana kako bi se iscijedile i kako bi se začini sjedinili s mesom. Pripremaju se na razne načine.

 

U Konobi Jadruhi ponosni su na svoj šugo od istarskih kobasica i rebara s pljukancima. Pripremaju ih i kuhane s kiselim kupusom, s jajima na fritaju, a kad se dovoljno prosuše mogu se jesti i sirove kao narezak. Kobasice na gradela su poseban specijalitet jer se malo iskapaju i dobiju fini miris po dimu, a uz njih se služi kao prilog kiseli kupus ili zapečena palenta.

 

Uz ovakav meni zima vam ne može ništa i zato dođite u Konobu Jadruhi na pravu feštu od kobasica!

 

CONTACT US

Address: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Phone: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

WORKING HOURS

Friday -  Sunday

12:00 - 22:00 h

Obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu MARKO

Konoba jadruhi

Vl. Dario Šimonović

Jadruhi 11, 52447 Vižinada

Oib 74602481782

d.istra |  All copy rights reserved