U KONOBU JADRUHI STIGLE PRVE ŠPAROGE

Pravi znak da je proljeće počelo, osim cvijeća, su naravno šparoge. Proljeće je definitivno stiglo i u Konobu Jadruhi jer su šparoge već na meniju!

Contatto

Indirizzio: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Telefono: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

d.istra |  All copy rights reserved

Šparoga je  biljka iz porodice ljiljana koja raste samoniklo, i u Hrvatskoali se i uzgaja, pa se u mnogim zemljama koristi kao delikatesno povrće. Šaroge se često nazivaju i carskim povrćem, a zbog svojih ljekovitih svojstava bile poznate još i u Rimsko doba.

 

Šparoge ne samo da su vrlo ukusne, nego su iznimno zdravo povrće, bogate su kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem, magnezijem, željezom, bakrom, cinkom, vitaminima C, B6, A.. Šparoga se smatra pravom mediteranskom biljkom, pa nije niti čudno da je u našoj zemlji od davnina dio mediteranske kuhinje.

 

U Konobi Jadruhi  se spremaju samo one domaće, samonikle i svježe ubrane u divljini. Od šparuga spremaju se delicije kao što je frita od šparofa, pašta sa šparogama, biftek, juhu od šparoga ali i poseban namaz od šparoga.

Sezona je šparoga i vjerujemo da će mnogi, ako već nisu uskoro uživati u ovo delikatesnom i zdravom povrću upravo u Konobi Jadruhi!