Lokalno izlovljene rakovice u Konobi Jadruhi.

Zimski period je vrijeme za najukusnije, svježe i mesnate rakovice

Konoba Jadruhi, poznata po tradicionalnoj istarskoj kuhinji, bogatoj enoteci i predivnom ambijentu, nudi razne riblje specijalitete i sve ostale morske blagodati. Ukoliko vrijeme bude lijepo i povoljno za izlov, ovaj vikend u ponudi su svježe, lokano izlovljene rakovice.

Rakovice su jedne od najcjenjenih vrsta rakova. Obitavaju mjestimično po čitavom Jadranu. U prošla vremena dosta su se lovile po otocima Premuda, Lošinj, Cres, Unije i Susak, no glavna obitavališta su morsko dno u akvatoriju šireg područja Pule -Medulin, Premantura i Banjole, na terenima bogatim algama, na dubini od 5 do 100 metara. Uglavnom se love mrežama stajaćicama, koćama ili ronjenjem na dah.

 

Meso rakovice je ukusno i vrlo cijenjeno kao vrhunska morska poslastica, a po kvaliteti ne zaostaje za mesom jastoga i hlapa. Količina mesa je mala, ali vrlo fina, nježnog i slatkastog okusa.

 

U Konobi Jadruhi pripremaju se većinom na salatu, servirane u oklopu s maslinovim uljem, češnjakom, peršinom i limunom ili na buzaru. Posjetite ovaj vikend konobu Jadruhi i uživajte u svježe pripremljenim rakovicama, kapljici dobrog istarskog vina i u ugodnom ambijentu. Osim u rakovicama, možete se počastiti  i domaćom paštom, pljukancima i tagliatellama.

 

Blagdani su, dođite u Konobu Jadruhi i potaknite sva osjetila!

 

 

 

Kontakt

Adresa: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Telefon: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

Arbeitszeit

Donnerstag bis Sonntag

12:00 - 22:00 Uhr

Obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu MARKO

Konoba jadruhi

Vl. Dario Šimonović

Jadruhi 11, 52447 Vižinada

Oib 74602481782

d.istra |  All copy rights reserved