Kupus dolazi iz obitelji zeljastog povrća i u kuhinji se koristi na sve moguće načine – svjež, popržen, kuhan ili pak ukiseljen.

 

Kiseli kupus smatra se jednom od najzdravijih zimskih namirnica, a poznato je kako potiče probavu, ojačava imunitet, smanjuje stres, djeluje protuupalno i ima još čitav niz pozitivnih učinaka na rad našeg organizma.

 

Iako mnogi zaziru od intenzivnog mirisa kiselog kupusa, pripremljen na pravi način zasigurno će zadovoljiti ljubitelje dobre hrane. Ovdje u konobi Jadruhi kiseli kupus spremamo na razne načine, a ovaj jednostavni recept koji možete isprobati kod kuće otkrit će vam nove okuse ove zdrave zimske namirnice.

  • Kiseli kupus isperite u hladnoj vodi, po potrebi i 2 puta (ako je kupus kiseliji)
  • U posudu dodati svinjsku kost, mast, lovorov list, papar u zrnu i sol, te prekriti vodom i potom kuhati
  • Umjesto svinjske kosti možete dodati i kobasicu, komad govedine ili pancete. Što više toga stavite bolji će biti finalni okus
  • Pred sam kraj dodati namaz (pešt) od sitno sjeckane pancete i češnjaka. Pancetu i češnjak isjeckamo na sitne komadiće  i pomiješamo tako da dobijemo kremastu masu, te dodamo u kiseli kupus
  • Kiseli kupus poslužite uz meso ili kobasice

 

Posjetite konobu Jadruhi i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu jela spravljenih po tradicionalnim recepturama koje će vas oboriti s nogu.