MEDITERANSKA KUHINJA SMATRA SE NAJPOŽELJNIJIM MODELIMA ZDRAVE PREHRANE, PONAJPRIJE ZBOG OBILNOG KORIŠTENJA MASLINOVOG ULJA.

 

Stanovništvo Mediterana koristi maslinovo ulje kao začin kuhanim jelima od povrća, salatama, u pripremi ribe i upotrebljava ga u kulinarstvu umjesto drugih masnoća.

 

Maslinovo ulje je prije svega vrlo ukusno, a njegova ljekovita svojstva dokazana su brojnim istraživanjima: smanjuje razinu kolesterola u krvi, blagotvorno djeluje na rad srca i krvnih žila, smanjuje rizik od nekih vrsta raka. Lako je probavljivo i ublažujuće djeluje na sluznicu probavnog sustava.

 

„Konoba Jadruhi”, u vlasništvu obitelji Šimonović, nalazi se u naselju Jadruhi kraj Vižinade, slijedi tradiciju svog obiteljskog gospodarstva i u ponudi nudi isključivo autohtona i tradicionalna istarska jela. S ponosom ističu proizvodnju maslinovog pod vlastitom etiketom kojeg koriste i u pripremi svojih jela.

 

Na meniju „Konobe Jadruhi“ neizostavno su istarski pršut, domaći sirevi, domaći kruh, pljukanci, fuži i njoki, riblja jela, mesna jela od boškarina i drugog mesa domaćih proizvođača, po želji sve začinjeno istarskim tartufom i domaćim maslinovim uljem te izvorne istarske slastice poput fritula i kroštula.

 

Na kraju, ništa ne prolazi bez dobre kapljice. U ponudi „Konobe Jadruhi“ su isključivo vrhunska vina domaće proizvodnje od tradicionalnih istarskih sorti te domaće rakije poput biske, medice, višnjevače…

 

Ne prepuštajte ništa slučaju i ne čekajte da vas put nanese, već pravac „Konoba Jarduhi“!