SVOJI U KONOBI JADRUHI IT - Konoba Jadruhi

U Konobi Jadruhi priprema se švoj na gradela kakav još niste kušali!

ŠVOJI U KONOBI JADRUHI

Sezona švoja je u punom jeku, ali ne još zadugo, stoga se požurite i dođite u Konobu Jadruhi gdje ih za vas , po posebnom receptu,  priprema chef Marko!

Ovaj period godine, od kasne jeseni do zime je doba švoja, plemenite ribe svojstvene sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka. Sada ih je najviše, najveći su i meso im je najukusnije.

 

Švoj baš nije privlačan oku, ali je zato itekako privlačan nepcu. Boravi u bočatoj vodi, na muljevitom dnu, pa mu je donja strana svijetla, gornja sivkastosmeđa, usta i oči čudno posloženi, a ispod svega se krije mekano, nježno bijelo meso koje je sve cjenjenije kod chefova i ribljih šmekera. Jednostavan je za pripremu i ne zahtijeva dugu termičku obradu.

 

Za ljubitelje svježe ribe, švoj je odličan izbor. Dovoljno ga je pokapati sokom limuna i uz nekoliko kapi domaćeg maslinova ulja pretvara se u vrhunsku deliciju s mirisom mora. Osim što je odličan u predjelima, filetiran i mariniran, sjajno se slaže s tjesteninama i rižotima, kao glavno jelo pečen na gradela ili pržen.

 

Kažu da riba mora plivati tri puta, u moru, ulju i vinu. U Konobi Jadruhi plivat će u najkvalitetnijem domaćem maslinovom ulju i najboljim istarskim vinima.

Contatto

Indirizzio: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Telefono: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

ORARIO DI LAVORO

Giovedi - Domenica

12:00 - 22:00 h

Obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu MARKO

Konoba jadruhi

Vl. Dario Šimonović

Jadruhi 11, 52447 Vižinada

Oib 74602481782

d.istra |  All copy rights reserved