Kako napraviti dobar kiseli kupus kao u konobi Jadruhi?

Kupus dolazi iz obitelji zeljastog povrća i u kuhinji se koristi na sve moguće načine – svjež, popržen, kuhan ili pak ukiseljen.

Kiseli kupus smatra se jednom od najzdravijih zimskih namirnica, a poznato je kako potiče probavu, ojačava imunitet, smanjuje stres, djeluje protuupalno i ima još čitav niz pozitivnih učinaka na rad našeg organizma.

 

Iako mnogi zaziru od intenzivnog mirisa kiselog kupusa, pripremljen na pravi način zasigurno će zadovoljiti ljubitelje dobre hrane. Ovdje u konobi Jadruhi kiseli kupus spremamo na razne načine, a ovaj jednostavni recept koji možete isprobati kod kuće otkrit će vam nove okuse ove zdrave zimske namirnice.

 

  • Kiseli kupus isperite u hladnoj vodi, po potrebi i 2 puta (ako je kupus kiseliji)
  • U posudu dodati svinjsku kost, mast, lovorov list, papar u zrnu i sol, te prekriti vodom i potom kuhati
  • Umjesto svinjske kosti možete dodati i kobasicu, komad govedine ili pancete. Što više toga stavite bolji će biti finalni okus
  • Pred sam kraj dodati namaz (pešt) od sitno sjeckane pancete i češnjaka. Pancetu i češnjak isjeckamo na sitne komadiće  i pomiješamo tako da dobijemo kremastu masu, te dodamo u kiseli kupus
  • Kiseli kupus poslužite uz meso ili kobasice

 

Posjetite konobu Jadruhi i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu jela spravljenih po tradicionalnim recepturama koje će vas oboriti s nogu.

 

 

Kontaktiraj nas

Adresa: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Telefon: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

RADNO VRIJEME

Petak - Nedjelja

12:00 - 22:00 h

Obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu MARKO

Konoba jadruhi

Vl. Dario Šimonović

Jadruhi 11, 52447 Vižinada

Oib 74602481782

d.istra |  All copy rights reserved