U KONOBI JADRUHI MORATE PROBATI JELA SA TARTUFIMA

Istarski tartufi su namirnica koje će svaki iskusni gurman izdvojiti kao vrhunski gastronomski užitak, a jela od tartufa spadaju u sam vrh istarske tradicionalne kuhinje, kao i ponude u Konobi Jadruhi.

Ovaj specijalitet neobična oblika i intenzivna mirisa još se od antičkoga doba smatra afrodizijakom, a činjenica da raste skriven u zemlji i da se pronalazi pomoću posebno dresiranih pasa čini ga uistinu unikatnim.

 

Tartufi se u Istri mogu pronaći tijekom cijele godine za razliku od drugih regija, a najcjenjeniji su plemeniti bijeli i plemeniti crni tartuf. Istarski bijeli tartuf smatra se jednim od najkvalitetnijih na svijetu, konzumira se sirov i specifičnog  je okusa i mirisa. Crni tartuf raste cijele zime, a najcjenjeniji je i najskuplji među crnim vrstama, a preporučuje ga se kratko prokuhati prije serviranja.

 

Istarski tartuf nalazi se u ponudi naše Konobe Jadruhi, a u rukama našeg chefa Marka ova delicija pretvara se u nešto zaista posebno. Tartuf se odlično slaže s raznim ribljim i mesnim jelima, a posebice je popularan u kombinaciji s domaćom ručno rađenom tjesteninom.

 

Jela od tartufa koja svakako treba probati je domaća ručno rađena tjestenina s tartufima, carpaccio od boškarina s tartufima te biftek s ribanim tartufom. Tajna je u ribanju svježeg tartufa na tanke ploškice na trenutno pripremljeno jelo.

 

 

 Bon Appétit!

 

 

Kontaktiraj nas

Adresa: Jadruhi 11, Vižinada

Web: www.jadruhi.com

Mail: info@jadruhi.com

Telefon: Konoba: +385 52 446 184,  Marko: +385 91 798 35 11, Dario: +385 98 185 36 04

 

RADNO VRIJEME

Petak - Nedjelja

12:00 - 22:00 h

Obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu MARKO

Konoba jadruhi

Vl. Dario Šimonović

Jadruhi 11, 52447 Vižinada

Oib 74602481782

d.istra |  All copy rights reserved